Dödsbostädning

Städning av Dödsbo i Umeå

Vi erbjuder både tömning & städning av dödsbo. Du väljer själv vilka moment du behöver hjälp med. Vårt upplägg är enkelt! Du tar med dig dem saker du skall ha, sedan lämnar du nyckeln till oss och vi sköter resten.

När en anhörig dör drabbas man av en oerhört stor sorg. Det kan kännas tungt att mitt i sorgen behöva ta hand om alla praktiska detaljer som följer på ett dödsfall. Man har dels begravning, bouppteckning och tömma huset eller lägenheten den avlidne bott i. Detta kan vara väldigt tungt både fysiskt och psykiskt.

Förutom det stöd ni anhöriga har av varandra kan vi på Allt Care Lokal Vård hjälpa till med att ta hand om städning av bostaden. I samarbete med flyttfirma kan vi ordna allt kring städningen av bohaget. Ni tar hand om sådant ni vill spara och vi tar hand om resten.

Både tömning av lägenhet eller hus, och flyttstädning är något som ska vara med i en bouppteckning som en utgift. Denna kostnad omfattas inte av RUT-avdrag. Ett dödsbo kan endast få skattereduktion för de rot- eller rut-arbeten som skett innan dödsfallet. Efterlevande barn kan inte heller få skattereduktion för de olika arbeten som skett i en förälders bostad efter att dödsfallet skett. 

Flyttstädningen av dödsboet berättigar alltså inte rut-avdrag, se www.skatteverket.se. Flyttstädning och flytthjälp är något som ska beställas i dödsboets namn och inte i de anhörigas.

Mest populära service

Hemstäd

Vi vet hur svårt det kan vara att få livet att gå ihop, barn ska hämtas och lämnas, lagas mat och tränas. Det kan lätt bli mycket, utöver det så du ta hand om ditt hem också. Det ska dammsugas och skrubbas, torkas och putsas. Inte konstigt att det bli stressigt ibland. Men det behöver inte vara så.

Kontorsstäd

Att ha ett rent kontor har många fördelar, både för dina affärer och för trivseln för dina kollegor. Ingen vill komma till jobbet om det är stökigt och smutsigt. Men ni ska inte behöva tänka på om kontoret är städat, Vi special-anpassar våra tjänster för att passa erat behov. låt oss lösa ert kontorsstäd.

Behöver du hjälp?

Vår kundtjänst har öppet dygnet runt. Ring oss om du har några frågor eller funderingar så hjälper vi dig.

090-10 09 09